Glazbena Klinika Predavači Marko Drenovački Gitara i ukulele

Marko Drenovački

Gitara i Ukulele

Marko Drenovački je u glazbi već 40 godina. Iza sebe nema nikakve posebne uspjehe što se glazbe tiče. Nije glazbeno obrazovan, nije napisao nikakvu pjesmu koja bi bila zapažena na sceni. Jako voli raditi s djecom i odraslima – početnicima, koji žele naučiti svirati gitaru ili ukulele. Glazbu voli više od svega, i glazbu živi svaki dan. Suosnivač je i jedan od idejnih začetnika koncepta Glazbene Klinike u obliku projekta besplatnih glazbenih radionica na Špancirfestu, iz čega se u konačnici i rodila ideja napraviti instituciju kao što je Glazbena Klinika d.o.o.. Danas je jedini vlasnik Glazbene Klinike, koja u biti nije ništa bez odličnog tima predavača koji su se okupili u Klinici.

Možda najveći uspjeh u glazbi, koji i nije nešto, ali ga svejedno veseli, jest suosnivanje jednog od zamijećenih bendova na sceni cover bendova u sjeverozapadnoj Hrvatskoj – jamIT, kojeg su kasnije pretvorili u Fakustix – bend za gaže, pedesete rođendane, krstitke, konferencije i regate…

Marko je pomalo vizionar, pomalo se razumije u bendove, pomalo se razumije u marketing i razvoj poslovanja. Uglavnom je poslovno vezan uz Sales i Marketing u sasvim drugoj branši, ali mu je glazba i dalje najveća ljubav i hobi kao posao.