Glazbena Klinika - Predavači - Denis Šantek

Denis Šantek

Gitara i Bass gitara

Denis Šantek je glazbenik od malih nogu. Od kad zna za sebe prati ga ljubav i interes za glazbom koju izražava kroz gitaru i bass više od pola života. Završio je osnovnu glazbenu školu, no većinu svojeg znanja skupio je kroz čisto iskustvo.

Svoje sviračke korijene najviše opredjeljuje blues i metal žanrovima, no moglo ga se čuti u gotovo svakoj žanrovskoj kombinaciji – od popa, preko rocka pa ponekad i do jazza. Bavi se i autorstvom. Iako je puno njegovih radova ostalo neobjavljeno, može ga se čuti na pjesmama nekih od poznatijih varaždinskih bendova kao što su Elusive mind, John Morrow & the Electric Odyssey, Vodite Vraga i drugi.

Neki od Denisovih najvećih uspjeha su nastup u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski povodom dodjele prestižne nagrade za dječju literaturu „Grigor Vitez“. Također, Denisovi bendovi su bili predgrupe široko poznatim imenima kao što su Marco Mendoza (Whitesnake) i Vedran Božić (The Time) te su često predvodili neke od najvećih događanja sjeverozapadne Hrvatske.

Osim glazbene karijere, Denis se snalazi i u IT području kao jedan od boljih studenata Varaždinskog FOI-a te se u slobodno vrijeme voli baviti borilačkim sportovima. Stiže u Glazbenu Kliniku sa tek 20 godina i veseli ga što će svoje glazbene vidike i prilike proširiti nekim novim iskustvima.

Programi na kojima predaje